Ajuntament Rubió

Cerca

Ajuntament Totes les administracions

Consells de cerca

Cerca inicial

Abans d’iniciar la cerca, penseu en els termes que tinguin més probabilitats d’aparèixer als webs que contenen la informació que esteu cercant. Com més específics siguin els termes, més específics seran els resultats obtinguts. Recordeu que teniu dues opcions de cerca: al propi web o al conjunt de totes les administracions.

Exemple: si voleu demanar una hora de visita al vostre metge de capçalera per Internet, podríeu escriure "demanar hora metge".

Exemple: demanar hora metge

Si amb aquesta consulta obteniu massa resultats o no surt allò que esteu cercant, haureu de restringir encara més la vostra cerca escrivint més paraules. Recordeu que com més paraules escrigueu, més s’acotarà la cerca.

Exemple: podeu restringir la cerca escrivint"demanar hora metge capçalera Internet".

Exemple: demanar hora metge capçalera Internet

A continuació us trobareu davant una pantalla on es mostren els resultats de la vostra cerca al web local o a totes les administracions, segons l’opció seleccionada.

Ortografia

Per tal que la cerca sigui més efectiva, reviseu l’ortografia i assegureu-vos que les paraules clau estan escrites correctament.

Accentuació: el Cercador no diferencia les paraules accentuades de les no accentuades. Tot i això, us recomanem que escriviu les paraules o termes de cerca de manera correcta.
Exemple: cercar el terme "familia nombrosa" i "família nombrosa" donarà els mateixos resultats.

Plurals i singulars: El comportament del Cercador és el mateix per a les paraules en plural que en singular. Així doncs, tant és que cerqueu "ajut" com "ajuts". El Cercador mostrarà els mateixos resultats en ambdues cerques.

Majúscules i minúscules: el Cercador no distingeix entre majúscules i minúscules.
Exemple: cercar el terme "Família nombrosa", "família nombrosa" o "Familia NOMBROSA" generarà els mateixos resultats.

Els articles, preposicions i pronoms (el, la, a, un, una, etc.) no es tenen en compte llevat que apareguin entre cometes.

Sintaxi de cerca amb signes ('«»')

Per buscar resultats que continguin una frase o terme de forma literal, s’ha d’escriure entre cometes '«»'.

Exemple: esteu buscant informació sobre com i on demanar el llibre de família, podeu escriure "llibre de família" entre cometes. D’aquesta manera obtindreu informació relacionada amb el llibre de família. Així evitareu obtenir una pàgina de resultats que inclogui, per exemple, informació sobre "com agafar un llibre a la biblioteca".

Icones

Per facilitar la lectura dels resultats de la cerca, la majoria dels vincles tenen associada una icona que indica algun aspecte del resultat.

Icona tràmit
Icona ajudaAquesta icona ens informa que estem davant d’una ajuda oferta per alguna de les administracions públiques que hi ha a Catalunya. Les ajudes i subvencions són aportacions i/o rebaixes econòmiques, serveis assistencials, tractes preferencials, etc. que ofereixen les administracions. Hi ha la possibilitat d’informar-se de quins tipus d’ajudes i subvencions existeixen, consultar-les, tramitar-les, etc.
Exemple: prestacions econòmiques per a les famílies amb fills a càrrec, ajuts per a la rehabilitació d’habitatges, etc.

Icona tràmitEls resultats que tenen associada aquesta icona ens indiquen que estem davant de gestions que els ciutadans poden fer amb les administracions.
Exemple: alta al padró municipal d'habitants, informació sobre la renovació del dni, consulta dels resultats de la preinscripció escolar, etc.

Icona en líniaAquesta icona ens indica quins tràmits podem realitzar a través d'Internet, en la seva totalitat (enviament d'un formulari electrònic) o en una part del tràmit (descàrrega de la sol·licitud en format word, pdf...).
Exemple: inscripció a les proves d’escoles oficials d’idiomes, comunicació d’accidents de treball, etc.

Icona equipamentEstabliments i edificis d’interès públic on s’ofereixen serveis als usuaris (hospitals, escoles, centres d’atenció primària, etc.)
Exemple: Hospital de Sant Pau, Centre Esportiu de Sant Joan Despí, Escola d’Educació Primària de Vilanova i la Geltrú, etc.

 

Sobre el Cercador | Contacta

© 2012 Consorci Administració Oberta Electrònica de Catalunya (AOC)

Impulsat per AOC: Administració Oberta de Catalunya